FESTA DE L’ESTORETA VELLETA

EVENTS EL PILÓ - FESTA DE L'ESTORETA VELLETA

FESTA DE L’ESTORETA VELLETA

El Piló, com tots els anys, també celebra les Festes de les Falles, i així, el dia 18 de març els socis i simpatisants es reuniren en el local social en un sopar de germanor. I el dia 19, dia de Sant Josep, ho tornaren a fer en un almorzar per a celebrar la festivitat i felicitar a tots el Peps i Pepites.

Una volta acabat l’almorzar es va procedir a donar-li forma al monument de trastos que s’havien arreplegat per a celebrar el dia de L’Estoreta Velleta, que està considerat com el principi de les Falles, quan fa molts anys que els chiquets eixien pels carrers entonant la cançoneta “¿Te una estoreta velleta pa la falla del meu carrer?”.

Una vegada ordenats i amontonats tots els trastos i quedar el monument en condicions per a poder-se visitar, i els socis, uns se’n van anar a casa i uns atres es quedaren en el local social per a jugar unes partides, be de dòmino o de truc.
Per la vesprada, un grup de piloneres, cuinaren un perol de chocolate que es va repartir, acompanyat d’ensaïmades, entre els socis i públic assistent, que feren les delícies, sobre tot als més menuts.

I ya per a finalisar la festa, a les 19 hores i en presència d’algunes autoritats del poble i públic en general, es va pegar foc al monument que va ardir ab normalitat, baix l’atenta vigilància de membres de Protecció Civil de Burjassot.