FESTIVAL XL ANIVERSARI

FESTIVAL XL ANIVERSARI

FESTIVAL XL ANIVERSARI

El dia 1 de decembre va tindre lloc, en el Centre Cultural Tívoli, de Burjassot, el Festival commemoratiu dels 40 anys de la creació de l’Entitat Cultural Valenciana El Piló, que va consistir en fer una exposició breu, per part d’alguns socis, d’escenes relatives a totes les activitats que desenrolla El Piló.

Va començar la Presentadora, Mª Victòria Selma dient el perque d’este Festival, que no era tan sols pel cumpliment dels 40 anys, sino que també mostrar a la gent totes les activitats que desenrolla esta Entitat en un únic acte.

Aixina li passà la paraula a Jose Ortiz Chiner, soci d’El Piló que, en recort dels Premis de Narrativa en Llengua Valenciana, va recitar una poesia, escrita per ell mateix per ad esta ocasió i tot seguit també recitaren, conjuntament Mª Victoria i Vicent Fita, una atra escita per este últim. A continuació eixiren a escena uns collidors de taronja que, mentres es secava la rosada dels tarongers, es ficaven a jugar al joc tradicional del Caixò; tot seguit, per a representar la Festa de l’Estoreta Velleta es varen ficar al mig de l’escenari un grapat de caixes buides memtrimentres eixien a escena les chocolaterers d’eixe dia; els membres de l’quip de Jocs Tradicionals representant els jocs de Birles, Set i Mig, Cércol i Tirachines. I més tart es feu una representació del joc de Pilota Valenciana i mentres esta es realisava un pintor estava pintant un quadro, que recordava el Concurs Nacional de Pintura i tot seguit eixiren a escena un grapat de socis portant les banderes d’Espanya, d’Europa, la nostra Senyera i l’escut del grup de danses, per a donar a entendre que esta Entitat va cada any a l’Europeade, que es la reunió de tot el folclor europeu, en la que lluix nostres tradicions, nostra indumentària, nostra Senyera i el nom del poble, Burjassot.

En l’intermig de cadascuna d’estes escenes actuaven els grups d’El Piló, Escola de Tabal i Dolçaina, interpretant tocates per ad estos instruments; Cant d’Estil, cantant cançons i albaes i el Grup de Danses i Rondalla tocant, dansant i cantant la Dansà “El Piló” i un gran repertori de balls tradicionals valencians, jotes, seguidilles, fandangos, etc.

Per a finalisar l’acte el President d’El Piló, Josep Barat i la Regidora de Cultura, Estefania Ballesteros, dirigiren al públic unes paraules i a continuació es va passar a degustar una molt bona paella cuinada per Trapemar.

En resum fon un Festival molt entretingut, en opinió del públic assistent, perque en ningun moment va decaure en interés gràcies a la bona conducció de la Presentadora, que ademés va ser l’autora del guió.

[su_button url=»https://photos.app.goo.gl/x2yYYNnEb41jyynk8″ target=»blank» style=»flat» background=»#ce1010″ size=»5″ icon=»icon: camera» onclick=» » title=»Vore les images FESTIVAL XL ANIVERSARI»]Vore les imagens FESTIVAL XL ANIVERSARI[/su_button]