XIII FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIÁ

XIII FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIÁ

El dia 27 de Setembre, esta Entitat Cultural va celebrar el XIII FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIÀ EL PILO – VII MEMORIAL ENRIC MARTI, en l’Auditori de la Casa de la Cultura de Burjassot, davant d’un numerós públic amant del folclor valencià, i que enguany tenia la novetat de ferli un ho- menaga a la cantaora de Cant d’Estil, Mª Josep Pons, de Pinedo, fallida recentment.

XIII FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIÁ

La Presentadora, Mª Victòria Selma, començà l’acte fent una introducció de lo que significava este Festival per la qualita dels grups participants així com també per la seua continuitat.

A continuació va donar pas a les actuacions dels grups participants que foren, per orde d’actuació:

 • COLLA DE DOLÇAINES I TABAL EL PILÓ
 • CANT D’ESTIL I ESCOLA EL PILÓ
 • Accí la presentadora feu una sentida glossa de la homenajada per lo molt que havia significat per al Cant d’Estil Valenciá com per ad esta Entitat, ya que fon la primera cantadora que tingué.

  Totes les lletres de les albaes i cants feren referència a Mª Josep

 • GRUP DE DANSES “LO CIRILO”, D’ALCALA DE XIVERT
 • GRUP DE DANSES LA REPLACETA DE PEDRALBA ACOMPANYADA PER LA RONDALLA SAMARUC
 • GRUP DE DANSES I RONDALLA EL PILO
 • Després d’acabades les actuacions el President d’El Piló, Josep Barat, i el Sr. Alcalde de Burjassot, En Rafel Garcia, van fer entrega d’un recordatori a tots els grups actuants i a la Presentadora. A continuació el President pronuncià unes paraules d’agraïment tant als participants, per la qualitat que havien demostrat en les seus actuacions, com al públic assistent, passant-li la paraula al Sr. Alcalde, el qual feu un elogi de l’acte i se congratulà pel treball que fea El Piló en la recuperació i difusió de la cultura valenciana.

  Després tots els grups junts i el públic que volgué ballaren una jota al ritme de la Rondalla. Acabant l’acte en la degustació pels presents d’orchata i fartons.

  [su_spoiler title=»Veure les imatges de l’esdeveniment» open=»yes» style=»fancy» icon=»folder-1″]

  [/su_spoiler]