ACTUACIO BENEFICÈNCIA

FOLCLOR EL PILO

ACTUACIO BENEFICÈNCIA

El dis 17 de juliol de 2021 els grups folclòrics de l’Entitat Cultural Valenciana El Piló de Burjassot, Danses, Rondalla, Tabal i Dolçaina i Cant d’Estil, participaren, a través de la FFCV, en el programa “Llavors de la terra”, dins del cicle Tres Finestres a la Cultura, que obri la porta a nostres tradicions, per iniciativa de la Diputació Provincial de Valéncia.

En l’incomparable marc de la sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència de Valéncia va començar l’actuació de tots els grups, baix la batuta de la Presentadora, Victòria Selma, que, poc a poc anava desgranant el significat de lo que anava a fer-se. L’acte estigué dividit en dos parts.

En la primera va actuar l’Escola de Tabal i Dolçaina que van tocar Setembre, Sant Blay gloriós, i Patim patum, i a continuació el Cant d’Estil va cantar unes albaes.

En la segona part els grups de Danses i Rondalla tocaren i ballaren Dotze i U de Canals i Bolero de l’Alcudia, descansant per a que el Cant d’Estil cantara unes cançons a l’estil de l’horta, per a tornar les Danses i la Rondalla en Valencianes d’Albal i Fandango del tio Mario, parant-se atra vegada per a donar pas a que Estrella cantarà la popular Havanera del Mareny, i després continuar els balls ab U de Riola i Jota de Benigànim, tornant a fer un interval per a que Vicent Fita cantara a l’estil del cant de batre una cançó titulada Cebes, creïlles novelles i naps, que segons ell diu li la va ensenyar sa mare quan era jove, i ya per a finalisar, tornaren les Danses i la Rondalla per a ballar el Bolero pla i Seguidilles de Llucena.

L’acte fon molt celebrat pels assistents per la bona organisació i la gran calitat de tots els actuants.

[su_button url=»https://photos.app.goo.gl/i5bcihNuKr4umxTi8″ target=»blank» style=»flat» background=»#ce1010″ size=»8″ icon=»icon: camera» title=»Vore les imagens ACTUACIO BENEFICÈNCIA»] Vore les imagens ACTUACIO BENEFICÈNCIA
[/su_button] [su_spacer size=»10″]