FESTA DE L’ESTORETA VELLETA

FESTA DE L'ESTORETA VELLETA

FESTA DE L’ESTORETA VELLETA

Com cada any el dia de sant Josep, el Piló celebra la Festa de l’Estoreta Velleta, per a commemorar eixa tradició valenciana tan antiga i que es considera com el preludi de les falles.

El dia començà en la degustació d’un bon almorzar per a tots els socis que volgueren assistir, preparat per Vidal i cuinat per Daniel i Pere, que cada dia milloren la tècnica de la fregida de llonganices, botifarres i ous, donant-los un sabor diferent en cadascú d’estos almorzars.

Després començà el montage dels trastos que s’havien conseguit, taulers de fusta, algun que atre moblet desteclat i cadires velles, tractant que quedara un monument paregut ad aquells que en dit dia muntaven els fusters, junts al veïnat, en els carrers per a celebrar la festa del seu patró, sant Josep. I quan ya estigueren tots els trastos amontonats es va donar per finalisat el monument, després de clavar uns cartells en el significat del mateix.

Acabat el montage alguns socis/es es quedaren a jugar unes partides de truc, dòmino o parchís fins l’hora de dinar.

Per la vesprada un grup de sòcies abillades en els uniformes corresponents, van cuinar un perol de chocolate que serviren a cada soci i visitants, que en foren molts, un got a cadascú acompanyat per una ensaïmada.

Per a finalisar la festa a les 20 hores i en la presència d’autoritats i numerós públic assistent, es va procedir a cremar el monument, baix la vigilància d’uns membres de protecció civil, que en unes mànegues controlaven l’intensitat del foc.

[su_button url=»https://photos.app.goo.gl/xLnmoCQDthPwBVDG6″ target=»blank» style=»flat» background=»#ce1010″ size=»5″ icon=»icon: camera» onclick=» » title=»Vore les images EVENTOS FESTA DE L’ESTORETA VELLETA»]Vore les imagens EVENTOS FESTA DE L’ESTORETA VELLETA[/su_button]