CONFERENCIA DE JOAN IGNACI CULLA

  CONFERENCIA DE JOAN IGNACI CULLA

El dia 19 de Febrer a les 20 hores, va tindre lloc en la seu social d’esta Entitat la conferència sobre “Cronologia històrica de la Llengua Valenciana”, impartida per Joan Ignaci Culla.

Obri l’acte el president d’El Piló, Josep Barat, per a explicar somerament qui era el conferenciant, nomenant algunes de les seues actuacions i publicacions en defensa de la nostra llengua.

A continuació prengué la paraula el Sr. Culla per a anar desgranant el tema de la seua conferència, que no era atre que demostrar que la Llengua Valenciana no procedix de la catalana, com nos volen fer creure, sino que esta última és diferent i és pot dir que el valencià li va servir de model, puix que el valencià tingué un sigle d’or molt anterior a ninguna atra llengua. Per a demostrar-ho va anar citant i explicant documents antics que aixina ho dien, recolzats per diapositives. Documents de la més variada procedència i autors, molts d’ells catalans i editats en Barcelona.

La charrada va estar molt ben desenrollada i fon molt aclaridora per als assistents que a l’acabar feren algunes preguntes que van ser respostes pel conferenciant.

[su_spoiler title=»Veure les imatges de l’esdeveniment» open=»yes» style=»fancy» icon=»folder-1″]

[/su_spoiler]