DIA DE LA PILOTA I DANSÀ 2023

DIA DE LA PILOTA I DANSÀ 2023

DIA DE LA PILOTA I DANSÀ 2023

El dia 21 d’octubre va tindre lloc en el carrer Dr. Moliner de Burjassot, pel matí, la celebració del Dia de la Pilota Valenciana, en que estava previst jugar una partida de la modalitat Raspal per part de dos equips de jugadors jovenils, pero es va poder realisar per compromisos adquirits per alguns dels jugadors que tenien que participar.

Pero a les onze va donar començament els VII Trofeu de Galocha El Piló, en el que participaren tres equips, que foren els següents: equip A, compost pels jugadors Pere “El Surdo”, Pedrito i Andreu; equip B, compost pels jugadors Joanot, Joan Carles i Fargueta i equip C, compost pels jugadors Paterneret, Veterinari i Adrià de Quart.

Després de la Treta d’Honor realisada pel Sr. Alcalde de Burjassot, començaren les partides que es disputaren a hui jocs. La primera fon entre els equips A i B, resultant guanyador l’equip B; la segon partida fon disputada entre els equips B i C, resultant guanyador l’equip C i la tercera entre els equips A i C, resultant guanyador l’equip A. Fent el reconte dels jocs a favor i en contra va resultats guanyador l’equip A, sub-campeó l’equip C i tercer classificat l’equip B. Acabades les partides es va procedir a l’entrega de medalles. A continuació el President d’El Piló pronuncià unes paraules i Vicent Fita va cantar unes albaes referents al joc de la pilota.

Després els socis d’El Piló i els jugadors que es volgueren quedar degustaren en el carrer un suculent Arròs ab Fesols i Naps, cuinat per Josep Trapero.

A les 18 hores va donar començament la VI Dansà El Piló, organisada pel Grup de Danses El Piló en la que junt a ells participaren l’Escola de Danses El Piló, l’Escola de Tabal i Dolçaina El Piló, El Grup de Danses d’Alfafar, Grup de Danses El Poblet, de Godella, Grup de Ball de Torrent, Grup de Tabals Dolçxaraina de Benetússer, Grup de Danses Sargantana de Valéncia, Grup de Danses Postisses de Valéncia i Grup de Danse de la Falla Nàquera-Lauri Volpi de Burjassot.

Escomençà el passacarrer dels grups en la porta de la sèu d’El Piló, carrer Dr. Moliner, i van seguir, cantant i ballant, per la carretera de Llíria fins aplegar a la plaça de l’Ajuntament on ballaren varies Dansaes, tornant per un atre carrer a El Piló, on els esperava un bon refresc d’orchata i fartons.