XXI FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIÀ EL PILÓ XV MEMORIAL ENRIC MARTI

XXI FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIÀ EL PILÓ - XV MEMORIAL ENRIC MARTI

XXI FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIÀ EL PILÓ
XV MEMORIAL ENRIC MARTI

El dia 5 de novembre de 2023 pel matí, va tindre lloc el XXI Festival de Folclor Valencià El Piló, XV Memorial Enric Martí, en l’Auditori de la Casa de la Cultura de Burjassot.

Va obrir l’acte la presentadora, Mª Victòria Selma, que començà la seua intervenció recordant lo que significava este Fstival, que ya era el XXI, dins del Folclor de la Comunitat Valencina i tenint un recort per a Fina López, presidenta del grup de Danses del Port de Sagunt i de Juan Martinez, “el llimonero”, component de la Rondalla El Piló, fallits fea pocs dies i en memòria dels quals es va guardar un minut de silenci. Per a passar a continuació a presentar els grups que havien d’actuar i explicar un poc cada una de les tocates o balls que anaven a interpretar.

En primer lloc ho feu l’Escola de Tabal i Dolçaina El Piló, que interpretaren Fet aposta, Maika, Valencianes i Dansa de sant Joan. Després ho feu el Grup Danses Algadins, d’Algemesí, que interpretaren Jota del barranc, L’U de la Pobla del Duc. Fandango de sant Mateu, Seguidilles de les fadrines, Bolero vell d’Algemesí i Seguidilles Algadineres. A continuació actuà el Grup de Danses Almogàver, de Sueca, que interpretaren Bolero de l’Almogàver, Malaguenya de Barcheta, Valen-cianes de L’Alcúdia, Jota redona, L’U d’Ayelo i Bolero de Carlet. I tot seguit anaren actuant tots els grups d’El Piló començant per l’Escola de Dansa, que interpretaren Fandango d’Ayora; Cant d’Estil; que interpretaren L’U i dotze, Riberenca, L’U i Cant de batre. I per a finalisar actuaren els grups de Danses i Rondalla El Piló que interpretaren Jota d’Hortunas, Valencianes de Corbera, Seguidilles de Requena, Fandango de a tres i Bolero pla de la Llosa de Ranes.

Una vegada finalisades les actuacions dels grups i després de les paraules del president d’El Piló i del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Burjassot, es va procedir a l’entrega de recordatoris als participants i en acabar esta tots els grups junts ballaren la Jota Lliure.