FESTA DE L’ESTORETA VELLETA 2017

FESTA DE L'ESTORETA VELLETA 2017

FESTA DE L’ESTORETA VELLETA 2017

El dia 19 de Març, festivitat de Sant Josep, esta Entitat Cultural Valenciana El Piló, va celebrar, com tots els anys la Festa de l’Estoreta Velleta per a mantindre viva l’antiga costum de arreplegar els trastos inútils de les vivendes i comerços del carrer per a, per la nit, cremar-los en mig del carrer o en alguna placeta, costum que fon l’orige de les actuals Falles.

Ya el dia 18 per la nit es reuniren els socis per a donar bon conte del sopar en faixa que va tindre lloc en la nostra sèu, convidant l’Entitat a una picadeta, begudes, refrescs i cafens o infusions i licors. I al dia següent, 19 de Març, de bon matí ya n’hi havien socis preparant l’almorzar, per a tots els que volgueren assistir, a base d’embotits (llonganices, botifarres i choriços), cansalada i ous fregits, que acompanyats en cervesa i bon vi valencià foren les delícies dels paladars dels comensals.

Després d’almorzar un esforçat grup de socis es va dedicar a arreplegar trastos pel carrer i plantar el monument tractant de que tinguera un bon equilibri per a que no caiguera si fea vent, posant cada cosa en el seu lloc corresponent i clavant ells cartells en l’explicació d’esta festa.

Una vegada plantat el monument, els plantadors es van dispersar, uns se’n anaren a sa casa a descansar per l’esforç que havien fet i uns atres es quedaren a jugar unes partides de truc o dòmino.

Per la vesprada un grup de dònes socies d’El Piló, aviades en devantals blancs en dibuixos i embellits en puntilles , cuinaren un gran perol de chocolate que fon repartit, junt a ensaïmades, a tots aquells visitants que en volgueren, sobretot chiquets i yayos, que en foren molts.

Ya a les 20 hores li va pegar foc al monument, el qual, baix l’atenta mirada dels bombers que en tot moment controlaren el foc, va ardir sense incidents, acabant aixina la festa de l’Estoreta Velleta de l¡any 2017.

[su_button url=»https://goo.gl/photos/ZPr9B5wnd3QWVJYd7″ target=»blank» style=»flat» background=»#ce1010″ size=»8″ icon=»icon: camera» title=»Vore les images EVENTOS»]Vore les imagens
FESTA DE L’ESTORETA VELLETA 2017[/su_button]
[su_spacer size=»10″]