Firma la Declaració Valencianista 2018

Declaració Valencianista 2018

Firma la Declaració Valencianista 2018

L’Entitat Cultural Valenciana El Piló firma la Declaració Valencianista 2018. El consens del valencianisme del segle XXI.

En un acte de caràcter privat, celebrat en la seu de l’associació cultural El Piló de Burjassot, el dissabte 26 d’octubre, en el que han participat la major part de les organisacions que convocaren i feren possible el Congrés Valencianisme 2018 (24/11/2018), s’ha firmat el document que motivà en part la celebració d’aquell event.

Es tracta de la Declaració Valencianista 2018, una aportació ideològica del valencianisme cultural dirigida a la societat valenciana que ve a completar el document Consens per al futur, ratificat en un atre encontre, la Convenció Valencianista 2012.

La Declaració ha segut redactada per una comissió integrada per membres de distintes associacions valencianistes, entre els que figuren membres de professions lliberals, professors, tècnics de l’Administració i treballadors.

El document és una actualisació dels huit punts de que consta la Declaració Valencianista de 1918. Com aquella presenta huit apartats en els quals es tracten temes relacionats en el territori, senyes d’identitat, idioma, facenda, organisació i encaix en l’Estat dirigida a una societat valenciana que afronta nous reptes en este segle XXI. A l’hora s’ha volgut fer un tribut i reconeiximent a la llabor dels redactors d’aquella primera Declaració de la que se complien cent anys en novembre de 2018.

La Declaració Valencianista 2018. El consens del valencianisme del segle XXI es farà pública en format pdf en les diferents webs de les associacions firmants, obrint l’opció a que puga ser recolzada i firmada per la ciutadania; ademés es realisarà una tirada en paper en la finalitat de fer-la arribar a institucions, formacions polítiques, organisacions empresarials i sindicals, etc.