CONFERENCIA SOBRE HERENCIES I TESTAMENTS

CONFERENCIA SOBRE HERENCIES I TESTAMENTS

CONFERENCIA SOBRE HERENCIES I TESTAMENTS

El dia 23 de novembre en la sèu d’El Piló, va tindre lloc una interessant conferència sobre herències i testaments, impartida per En César Belda i Casanova, notari de Burjassot i Decà de l’Ilustre Colege de Notaris de Valéncia.

Obrí l’acte el president d’El Piló, Josep Barat, per a donar les gràcies als assistents i dir que esta Entitat està oberta a qualsevol qüestió que siga d’interés per als ciutadans, be siga fent presentacions de llibres o donant charrades sobre temes diversos, economia, cultura o actualitat. I esta de hui, al seu paréixer, és molt interessant, puix tracta de una qüestió no molt coneguda pels ciutadans com són les herències i testaments, ademés que també per la persona que va a impartir-la que no és atre que En César Belda i Casanova, notari de Burjassot i Decà de l’Ilustre Colege de Notaris de Valéncia, al qual li donà les gràcies per haver acceptat l’invitació d’El Piló i li passà la paraula.

Començà En César dient que ell està molt vinculat a Burjassot, no tan sols per la notaria, sino perque va estudiar en el Colege Major del castell i que en molt de gust acceptà l’invitació per a vindre hui ad esta Entitat a parlar sobre herències i testaments, pero ad ell li agradaria més contestar a les preguntes dels presents, mes no obstant faria primer una chicoteta dissertació sobre el tema per a entrar en matèria i que si algú tenia algun dubte li ho preguntara.

Començà a explicar perque és convenient fer testament i digué que ho és per a tindre un control sobre els bens i també per a protegir al cònjuge, nomenant-lo usufructuari dels bens, puix en cas contrari no més podria dispondre d’un terç dels mateixos.

A continuació passà a fer un ample resum dels distints tipos de testament que es poden fer, uns són senzills, com el que deixen els bens en usufructe al cònjuge i després als fills o parents més pròxims, pero atres són més complicats, com quan es vol desheretar a un fill, al que sempre li tocarà la llegítima, quan es vol millorar a un hereu, quan n’hi algun hereu que siga discapacitat, o quan es dona part dels bens ad alguna institució benèfica, perque és molt difícil ficar-se d’acort en el valor de les coses, per això ell recomana que estes donacions siguen en metàlic.

Sobre les herències explicà que si n’hi ha fet testament no és massa complicat repartir-les, pero en el cas de que es deshereta a un fill, els demés hauran de demostrar que els motius són verdaders. En els casos que no n’hi ha testament el repartiment es més complicar, perque s’ha de tindre present que sempre heretaran els parents més pròxims, si en tenen els fills i si no els pares, si encara viuen, després els germans, nebots, etc.

Després de la dissertació va contestar a moltes preguntes que li feren els presents sobre temes puntuals de testaments o herències.

Per a finalisar el president d’El Piló prengué la paraula per a dir que havia segut un encert programar esta charrada pel contingut tan ilustratiu que havia tingut i torna a agrair a En César Belda la seua presència i la claritat en que havia expost els temes, el qual fon molt aplaudit pels assistents.

[su_button url=»https://goo.gl/photos/DvUdom1gYZEyRMA77″ target=»blank» style=»flat» background=»#ce1010″ size=»8″ icon=»icon: camera» title=»Vore les imagens CONFERENCIA SOBRE HERENCIES I TESTAMENTS»]Vore les imagens
CONFERENCIA SOBRE HERENCIES I TESTAMENTS[/su_button]
[su_spacer size=»10″]