XXVIII CONCURS DE NARRATIVA EL PILO

XXVIII CONCURS DE NARRATIVA EL PILOXXVIII CONCURS DE NARRATIVA EL PILO

El dia 13 de Maig, en el tradicional Sopar de Narrativa que anualment celebra l’Entitat Cultural Valenciana El Piló, va tindre lloc l’entrega de Premis als guanyadors en les modalitats de Teatre i Novela del XXVIII Concurs de Narrativa en Llengua Valenciana El Piló.

Va obrir l’acte el President d’El Piló, Josep Barat per a agrair la presència dels Regidors del PSOE en l’Ajuntament de Burjassot Manuel Pérez Menero, de Festes i Olga Camps, de Servicis Socials; aixina com també de Regidors del P.P i de Ciutadans, President de Lo Rat Penat i membres de sa Junta Directiva; representants d’atres Associacions Valencianistes ( AELLVA, RACV, Amics de la RACV, AECV, Ateneu Cultural de Paterna, Rogle Constantí Llombart, Casal Bernat i Baldoví, Poble Democràtic, Convenció Valencianista, Falla Doménech Orozco-Bailen, en el seu President i Fallera Major), escritors en Llengua Valenciana, socis i simpatisants.

Tot seguit es va passar a degustar el suculent sopar que, com tots els anys, nos va servir el restaurant Trapemar i a l’acabar este els participants en els Micro-Relats, que en foren set, van començar a llegir-los davant els assistents per a que estos votaren el que cregueren millor.

Mentrimentres es fea el roconte del vots emesos pels assistents Oscar Rueda feu la presentació del llibre guanyador de l’any passat titulat “Vesprades de chiclet”, passant-li la paraula al seu autor, Lucas Grao, que feu un resum de lo que era el llibre.

Després de la presentació del llibre es feu entrega d’un pilonet als guanyador per votació popular dels Micro-Relats, que foren els següents tercer premi per al titulat “Sé”, llegit per Manolo Marzal, segon per al titulat “Per a mi el millor”, llegit per Mª Àngels Garcia i primer per al titulat “Pallasos”, llegit per Agustí Zacarés.

A continuació el President d’El Piló passà a llegir les actes dels components dels Jurats de Teatre i de Novela, que quedaren de la següent manera.

IX Premi de Teatre Josep Melià i Castelló. El Jurat el declara desert per la falta de qualitat de les dos obres presentades.

XV Premi de Novela Federic Feases. El Jurat falla que, de les quatre obres presentades, dos són dignes d’obtindre el premi, per lo que prenen la decisió de partir-lo per a donar-lo ex aequo a les dos, que son:

La titulada “ Vert, ni blau ni roig”, de la que és autor Lucas Grao i Silvestre

La titulada “ Memòries d’un dolçainer “, de la que és autor Vicent R. Gil i Andreu.

Després de les paraules dels dos autors premiats, del President d’El Piló i de la Regidora Olga Camps, dos components del Grup de Cant d’Estil acompanyats per la dolçaina, cantaren unes albaes referents a l’acte que s’estava celebrant.

Una volta finalisat l’acte, Lucas Grao, autor del llibre premiat l’any passat va estar dedicant llibres als assistents ho volien.