FESTA DE L’ESTORETA VELLETA 2024

FESTA DE L'ESTORETA VELLETA 2024

FESTA DE L’ESTORETA VELLETA 2024

El dia 18 de març esta Entitat Cultural Valenciana va començar a celebrar la feta de les Falles organisant un sopar en faixa de germanor per als socis i simpatisants i el dia 19, festivitat de Sant Josep es tornarem a ajuntar per a organisar la Festa de l’Estoreta Velleta, per a lo qual començarem el dia degustant un magnífic almorzar.

Una vegada acabat l’almorzar es va procedir a donar-li forma al monument de trastos que s’havien arreplegat, per a celebrar el dia de l’Estoreta Velleta, que ya fa anys El Piló el celebra el mateix dia sant Josep.
Una vegada amontonats ordenadament tots els trastos i quedar el monument en condicions de ser visitat, els socis cadascú se-n va anar al seus quefers, mes alguns es quedaren en la sèu jugant unes partides de dòmino, truc o parchís.
Per la vesprada un grup de piloneres cuinaren un perol de chocolate que va repartir, acompanyat d’ensaïmades, en eols socis i el públic assistent.
I ya per a finalisar la festa, a les 19 hores i en presència d’algunes autoritats i públic assistent es va pegar foc al monument, que va ardir ab normalitat, baix la vigilància de membres de Protecció Civil de Burjassot.