¿Qui som?

Benvinguts a la pàgina Web de l’Entitat Cultural Valenciana El Piló

Benvinguts a la pàgina Web de l’Entitat Cultural Valenciana El Piló, en la que trobareu una ampla difusió de la Cultura Valenciana.

El nostre propòsit és usar este mig de comunicació internacional conegut com a Internet, per a donar a conéixer tota la riquea de la nostra cultura, actualmente tan maltractada i menyspreada en l’àmbit educatiu del Regne de Valéncia, hui Comunitat Valenciana, a la que s’està suplantant per una atra aliena.
Nosatres practiquem un valencianisme actiu, un valencianisme de conservació i divulgació de les nostres costums i tradicions,  per a lo qual tenim seccions de Dansa, Tabal i Dolçaina, Cant Valencià d’Estil, Rondalla i Jocs Tradicionals Valencians, així com convoquem Concursos de Narrativa en Llengua Valenciana, Concursos Nacionals de Pintura i Festivals de Folclor Valencià, ademés d’exposicions vàries.

I precisament pel valencianisme actiu que practiquem notareu que estes pàgines estan escrites en Llengua Valenciana, diferent i diferenciada d’unes atres llengües de l’Estat Espanyol, i que usem les normes ortogràfiques de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana o Normes d’El Puig.

Esta Entitat Cultural Valenciana El Piló, fundada en 1979, seguirà treballant i lluitant per la Cultura Valenciana i per a que es reconega que la llengua que parla el poble, la Llengua Valenciana, és diferent a qualsevol atra, perque encara que no som filòlecs sí que tenim dret d’opinió sobre ella, ya que és la llengua que han parlat els nostres pares, yayos, besyayos, rebesyayos…. i per a nosatres és la nostra llengua materna.

Entitat Cultural Valenciana El Piló EL PILÓ – RSS