EL PILÓ I LES FALLES

 EL PILÓ I LES FALLES

EL PILÓ I LES FALLES

Esta Entitat Cultural Valenciana, cada any premia a les Falles de Burjassot pel seu treball en pro d’esta Festa, en les modalitats d’Activitat Valenciana, Ingeni i Gràcia de les Falles, Gran i Infantil, Millor Portada del Llibret i Millor Llibret pel seu contingut lliterari.

Este any 2024, estos premis han recaigut en les següents Comissions:
Premi Activitat Valenciana, a les Comissions de Nàquera-Lauri Volpi i Mariano Benlliure-Acequia de Tormos.
Premis d’Ingeni i Gràcia a la Falla Infantil de Mendizàbal i a la Falla Gran de Nàquera-Lauri Volpi, així mateix el jurat va concedir un premi extraordinari a la Falla Gran de Nàquera-Lauri Volpi, pel seu contingut local.
Premi a la millor portada del Llibret: Primer al de Domingo Orozco-Bailén i segon al de Fermín Galan i Garcia Hernàndez-Primavera.
Premi al Lliret per seu contingut lliterari: Primer al de Mendizàbal, escit per Josep F. Gil i Navarro, Segon al de Nàquera-Lauri Volpi, escrit per Josep F. Gil i Navarro i Tercer al de Espartero-Mestre Plaséncia, escrit per Isidre Vicent López-Cruz
Els premis es van entregar el dia 16 de març en l’Auditori de la Casa de la Cultura de Burjassot.
El mateix dia per la vesprada uns socis d’El Piló desfilaren dansant al compàs de Tabal i Dolçaina en l’Ofrena de Flors a la Verge de la Cabeça que organisa l’Agrupació de Falles de Burjassot, per a acabar cantant albades i ballant una dansà davant el tapís de flors al voltant de l’image de la Verge, format pels rams entregats per les falleres.