DIA DE LA PILOTA I DANSÀ 2021

EVENTOS EL PILÓ - DIA DE LA PILOTA I DANSÀ 2021

DIA DE LA PILOTA I DANSÀ 2021

El dia 23 d’octubre l’Entitat Cultural Valenciana El Piló va celebrar el Dia de la Pilota Valenciana i la Dansà de Burjassot.
Pel matí, en el carrer Dr. Moliner, va tindre lloc la disputa de les partides programades, menys la de galocha de dos equips infantils, que no es va poder realisar per circumstàncies alienes ad esta Entitat, ya que a primera hora del matí va ploure i el carrer estava banyat.

En presència dels Regidors de l’Ajuntament, Estefania Ballesteros i Javier Naharros i del Sr, Alcalde de Burjassot, Rafa Garcia i Garcia, després de la treta d’honor d’este últim, va començar la disputa del V Trofeu de Galocha El Piló. Degut a l’absència d’alguns jugadors que no pogueren vindre es van formar tres equips entre els que estaven presents, quedant de la següent manera: Equip A (format per Pedro “el Surdo”, Rafa Garcia “Sony” i Joan de Genovés), Equip B (format per Pedro Martí “Piluco”, Aitor i Voro Taronger) i Equip C (format per Pigat II i son fill, Pigat IV, Adrià de Quart i Alfredo Pradas).

El Trofeu es va jugar de forma triangular, sent molt entretingut, tant per la calitat dels jugadors com per les explicacions que d’algunes jugades donava Aureli López, autor de varis llibres sobre la Pilota Valenciana. Al finalisar les tres partides va quedar guanyador l’equip A, en segon lloc l’equip B i en tercer l’equip C.

Després es va procedir a l’entrega de medalles als participants i a continuació es va fer un homenage a Paco Cabanes “El Genovés”, fallit recentment, en el que Pigat II, El Surdo, Joan Contreres i Aureli López, donaren unes charrades molt emotives sobre la figura del homenajat, en honor al qual El Piló havia colocat en la pancarta penjada en el balcó i sobre un trípode a l’entrada del local, unes fotos en reconeiximent al millor jugador de pilota valenciana que ha hagut i també en agraïment per ser un dels participants en el Primer Trofeu de Galocha El Piló, celebrat l’any 2015 i en atres posteriors. A continuació prengué la paraula el Sr. Alcalde de Burjassot per a felicitar a El Piló aixina com també als jugadors per l’esforç que realisen per a donar a conéixer eixe joc tan nostre com és la pilota valenciana, i el president d’El Piló per a donar les gràcies a tots els que havien intervingut en este trofeu per el bons moments que nos havien fet passar gojant de les partides i a l’Ajuntament de Burjassot per la seua colaboració. Acabant l’acte en un cant d’Albaes oferit per Vicent Fita.

Tot seguit els actuants i socis d’El Piló degustaren un suculent arròs ab fesols i naps, cuinat pel prestigiós restaurant Trapemar.

Per la vesprada a les 18 hores va començar, des de la porta de la sèu social d’El Piló, la IV Dansà de Burjassot, organisada pel grup de Danses El Piló, en la que actuaren, a part d’este grup, el grup de danses Xafarnat, A.C. La Carraspera, Alfafar balla danses, Victòria Selma, Pep Barat, Enrique Salabert i Pepa Pastor, Dansaires Els Tramussers, d’Almussafes i grup de danses “Del corral i del carrer”, de Ribarroja del Turia.

Tots els grups desfilaren pels carrers de Burjassot fins aplegar a la plaça de l’Ajuntament, on realisaren Dansaes de varies variants, entre elles la de Pep Barat i El Piló, compostes abdós pel gran dolçainer Josep Lluís Sanz “El Cigalo”, per a tornar ballant a la sèu d’El Piló on s’havia preparat orchata i fartons per als participants.