PRESENTACIÓ D’UN CD DE CANT VALENCIA

PRESENTACIÓ D'UN CD DE CANT VALENCIA

PRESENTACIÓ D’UN CD DE CANT VALENCIA

El dia 1 de decembre va tindre lloc en la sèu social d’El Piló, la presentació del CD de cant valencià titulat “Memòria d’un cantaor”, del que és autor Francesc Ortiz i Vicente, més conegut com “El Chiquet de Burjassot”.

Va obrir l’acte el presentador i soci d’El Piló, Vicent Gil, donant la benvinguda als assistents i comentant que esta Entitat Cultural Valenciana sempre és congratula en fer charrades sobre diverses qüestions, pero en esta ocasió la satisfacció és doble, puix l’autor és soci d’esta Entitat i pertany al Grup de Cant d’Estil i ademés el seu treball està en concordança en els postulats que defén El Piló, que no són atres que promocionar i difondre la Cultura Valenciana, i el cant valencià és una d’elles.

Després feu una breu referència a la procedència d’este cant, que naix del cant a l’aire que feen els llaurador en les seues faenes i de les albaes, que ya en cantaven en el sigle XIV, així com també de les modalitats del cant, que abarca des de les albaes fins al u, el u i dos, el u i dotze, riberenques, i que en els transcórrer del temps es va adaptar per als balls casolans. De totes estes modalitats tracta el CD del Chiquet de Burjassot.

A continuació va cridant u per u als membres que han de formar la presidència de la taula, el President d’El Piló, Josep Barat, Pepe Torres, Martin Garzon, Pedro Carrión i per últim al Chiquet de Burjassot.

Una volta constituïda la taula presidencial, el presentador llig un breu curriculum de l’autor i li passa el micròfon per a que este es dirigixca al públic.

Este comença donant les gràcies als assistents, a El Piló, als patrocinadors, pero sobretots als que li han ajudat a fer possible la gravació d’este CD; que són els que han ficat la música, Pepe Torres en guitarra i guitarró, Martin Garzón en llaüt, Pedro Carrión en bandúrria, Carme Garcia en el sò de les postices i Vicent Fita versaor de l’u i el dotze d’introducció al CD, al que li demanà que la recitara, Continua dient que este era el segon CD que gravava, puix en 2013 ya en va gravar u titulat “A l’estil de l’horta”, que havia segut un èxit de venda i que des de fea temps venia pensant en gravar-ne un atre que fora diferent, per això en este tan sols te una cançó del u i dotze i les atres tretze són totes cançons de ball.

El presentador tancà l’acte agraint la presència del numerós públic assistent i recomanant que compraren el CD al preu de 10 Euros i que fruirien oint les cançons de “El chiquet de Burjassot”. Tot seguit es va servir un vi d’honor.

[su_button url=»https://goo.gl/photos/LpXbWL4pePdfJt6i9″ target=»blank» style=»flat» background=»#ce1010″ size=»10″ icon=»icon: camera» title=»Vore les imagens PRESENTACIÓ D’UN CD DE CANT VALENCIA»]Vore les images
PRESENTACIÓ D’UN CD DE CANT VALENCIA[/su_button]

[su_spacer size=»10″]