EUROPEADE VISEU 2018

EUROPEADE VISEU 2018

EUROPEADE VISEU 2018. Enguany el Festival de Folclor Europeu nomenat EUROPEADE, s’ha celebrat en Viseu, una ciutat al Nort de Portugal, d’uns cent mil habitants, a on han acodit 207 grups folclòrics i musicals de tota la geografia europea.


I com non podia ser d’atra manera allí estava també l’Entitat Cultural Valenciana El Piló, representant a Burjassot, entre atres grups de l’Estat Espanyol.
Eixírem de viage el dia 25 de Juliol a la una hora i trenta minuts, en direcció a Portugal, paràrem en Ciutat Rodrigo per a dinar i seguirem viage fins aplegar a Viseu sobre les 17 hores i després de procedir a l’inscripció nos estajaren en l’Institut de Secundaria “Viriato”.

El dia 26 pel matí ballàrem pels carrers de la ciutat i per la vesprada acodirem a la cerimònia d’Apertura de l’Europeade on ballàrem, a les dotze de la nit, junt als grups Repicó de Manises, Xafarnat de Paterna i el grup de Danses de Quatretonda .

El dia 27, al tindre’l lliure d’actuacions, viajàrem a la ciutat d’Aveiro, on fruírem visitant-la i provant la seua gastronomia. Per la nit, com no nos havien donat permís per a cuinar la tradicional paella, el grup Xafarnat i nosatres organisàrem un sopar de germanor al que s’adheriren atres grups i després de sopar s’organisà un sarau, tocant les rondalles i ballant, fora del colege.

El dia 28, pel matí, dos membres del nostre grup assistiren a la recepció i intercanvi de recordatoris de les autoritats locals i de l’Europeade. Per la vesprada tots els grups participàrem en el desfile pels carrers de la ciutat, mostrant cadascú la bellea i el colorit dels trages tradicionals de la seua regió, tant d’hòmens com de dònes, que causaven admiració i eren molt aplaudits pel numerós públic qque omplia les aceres dels carrers er on passàvem.

Dia 29, eixida de Viseu cap a Oporto, on estiguérem dos dies en visita turística.
Dia 31, eixida de Oporto cap a Burjassot, on aplegàrem a les 22’30 hores.

Este viage, com tots els atres que hem fet, ha segut molt fructífer cultural i emocionalment, puix nos ha aportat coneiximents que no teníem, sobre atres terres i cultures i nos ha agradat tant que tots em quedat per a tornar-lo a repetir l’any pròxim, per a un atre lloc, per suponst.

[su_youtube url=»https://youtu.be/slNi36x_xSk» class=»bordeimagen» ]

Vore les imagens de EUROPEADE VISEU 2018