EUROPEADE 2019

EUROPEADA 2019

EUROPEADE 2019

Un any més, l’Associació Cultural Valenciana El Piló, ha acodit a la més gran mostra de folclor que es fa en Europa, la Europeade, que enguany es va celebrar en la ciutat alemanya de Frankenberg, durant els dies 17 al 21 de juliol.

I per eixe motiu l’expedició d’El Piló varem eixir a boqueta nit del dia 15 del dit més, en autobús, cap a la ciutat francesa de Grenoble, on després de les parades previstes per a sopar, descansar i desdejunar aplegàrem sobre migdia i dinàrem. Per la vesprada estiguérem visitant la ciutat i després de sopar en el carrer, al voltant de l’autobús, se n’anàrem a descansar a l’hotel.
Al sendemà, dia 16, ixquérem de Grenoble cap a Colmar, on, després d’una parada per a dinar, aplegàrem sobre les 16 hores, s’hostajàrem en l’hotel i eixírem a visitar la ciutat. Sopar en el carrer.
Dia 17, eixida de Colmar cap a Frankenberg, on aplegàrem després de dinar, es vam inscriure, arreplegàrem la bossa en els artículs personals i se n’anàrem a un pabelló deportiu que nos havien assignat per a passar els quatre dies que estiguérem en la ciutat. Quan s’acomodàrem baixàrem a sopar al recint on s’estava fent l’inauguració i al tornat al pabelló, a pesar del cansanci del dia, el grup de ball i la música, encara tingueren ganes d’ensajar abans d’anar-se´n a dormir.

Dia 18, actuacions pel matí en els carrers de Frankenberg, mostrant a la població la bellea del nostre folclor a través de música i ball i el colorit dels nostres trages regionals i per la vesprada participació en companyia dels demés grups assistents en el recint assignat per l’Europeade.
Dia 19, dia de descans en l’Europeade que aprofitàrem per a visitar la ciutat de Kassel, que nos va rebre ab pluja i un poquet de fret. En esta ciutat visitàrem l’impressionant Bergpark Wilhelmshöhe, parc temàtic dedicat a Hércules, patrimoni de l’Humanitat i el més gran d’Europa en la pendent d’una montanya. Dinàrem en un restaurant i per la vesprada visitàrem la ciutat. De tornada a Frankenberg sopàrem i a continuació, junt ad atres grups espanyols, estiguérem de festa fins l’hora d’anar-nos a dormir.

Dia 20 pel matí aprofitàrem per a recórrer la ciutat i vore actuacions d’atres grups, mentrimentres una delegació del nostre grup acodia a la recepció de les autoritats, tan locals com de l’Europeade. Per la vesprada assistírem a la desfilada de tots els grups participants pels carrers de la ciutat, la qual va estar un poc deslluïda per una forta graniçada. Sopar i després festa fins la matinada, dins del pabelló, en companyia d’un grup gallec.

Dia 21, després de desdejunar mamprenguérem e1 viage cap a Friburgo, on aplegàrem després de dinar, hostage en l’hotel i visita a la ciutat. El sopar el férem en un restaurant per a provar el famós “codillo” alemany i després passeig per la ciutat i a dormir.

Dia 22. Eixida de Friburgo cap a Vienne (França) on aplegàrem després de dinar i s’hostajàrem en un hotel a 25 quilómetros de la ciutat. Visitàrem esta ab un calor sofocant i després de sopar se n’anàrem a descansar.

Dia 23. Eixírem de Vienne per a afrontar l’última etapa del viage i després de varies parades per a descansar i dinar, aplegàrem a Burjassot a les 20’30 hores.

Resumint, ha segut un viage que, a pesar de ser llarc, s’ha fet molt agradable per la bona harmonia de tot el grup i també ha servit, com tots els atres, per a aprendre i conéixer atres ciutats i cultures que n’hi han en tota Europa.

[su_button url=»https://photos.app.goo.gl/DAj7FwmG65FVw36N6″ target=»blank» style=»flat» background=»#ce1010″ size=»5″ icon=»icon: camera» onclick=» » title=»Vore les images EUROPEADE 2019″]Vore les imagens EUROPEADE 2019[/su_button]