EXPOSICIÓ DE PALMITOS 2018

EXPOSICIÓ DE PALMITOS 2018

EXPOSICIÓ DE PALMITOS 2018

El dia 20 d’Abril de 2018 va tindre lloc en la sèu de l’Entitat Cultural Valenciana El Piló, l’inauguració de l’Exposició de Palmitos titulada “El llenguage dels palmitos”, que va organisar esta Entitat en homenage a una persona insigne de Burjassot i membre d’esta Entitat, el Mestre Palmiter Francisco Zamorano i Alfonso.

L’acte començà en una chicoteta introducció del presentador explicant el perque es fea esta Exposició, i fent un breu resum de la llarga història del pintor dins del món de la pintura, nomenant algunes de les innumerables exposicions que havia fet en la seua vida aixina com també de les moltes pintures decoratives en els carrers de diferents poblacions en festes.

Una vegada acabada l’introducció va cridar, per a que presidiren l’acte, al President d’El Piló, Josep Barar, al Mestre Palmiter, Francisco Zamorano, a la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Burjassot, Estefania Ballesteros i a l’Alcalde de Burjassot, Rafa García.

A continuació prengué la paraula el President d’El Piló per a donar la benvinguda a les autoritats presents, a socis i públic en general i fent una referència del perque esta Exposició es titulava “ El llenguage del palmito”, que com era ben sabut el palmito no servia tan sols per a aventar-se sino que també tenia un llenguage guilopo segons en la postura que el ficava la dòna. Després Zamorano va dir que estava molt content i agraït de que El Piló li haguera facilitat expondre els seus palmitos al públic perque eixa era la millor forma de promocionar l’Artesania del Palmito que no més es fa en Valéncia i s’exporta a tot el món. Tot seguit fon la Regidora de Cultura la que prengué la paraula per a agrair a El Piló el treball que està realisant en pro de la Cultura Valenciana i felicitar al pintor pels palmitos tan maravellosos que havia expost. En acabar el President d’El Piló li demanà que servira de model per a fer una chicoteta demostració del llenguage del palmito, cosa a la que amablement es va prestar Estefania, mostrant als assistents algunes maneres de ficar-se el palmito per a expressar els sentiments. A continuació prengué la paraula el Sr. Alcalde per a felicitar al Mestre Palmiter, Zamorano, pels magnífics palmitos que havia presentat, tots ells verdaderes obres d’Art, agrair a El Piló el seu esforç en pro de la Cultura Valenciana en tots els aspectes, i en especial en actes com el de hui que realcen la figura d’un insigne veí de Burjassot.

A continuació es va proyectar un vídeo sobre la construcció de palmitos des de que es tala l’arbre fins que s’agrega el dibuix a les varetes.
Acabada la proyecció Josep Barat declarà inaugurada l’exposició que estarà oberta al públic tots els dies, menys dumenges, en la sèu d’El Piló, carrer Dr. Moliner, 10, de Burjassot, fins al 27 d’Abril, sent l’entrada lliure.

Una vegada oberta l’Exposició, els assistents van fruir observant els palmitos i degustant un Vi d’Honor preparat per El Piló.

[su_button url=»https://photos.app.goo.gl/1JTlYM6mutgpy1222″ target=»blank» style=»flat» background=»#ce1010″ size=»8″ icon=»icon: camera» title=»Vore les imagens EXPOSICIÓ DE PALMITOS 2018″]Vore les imagens EXPOSICIÓ DE PALMITOS 2018[/su_button]
[su_spacer size=»10″]