EUROPEADE 2012 – PADOVA

Enguany esta Entitat Cultural Valenciana El Piló, de Burjassot, junt al Grup de Ball Xafarnat de Paterna,sí que han assistit a la cita de la Cultura i Folclor Europeu, que es va celebrar en la ciutat italiana de Padova.

El motiu d’este viage, que començà el dia 8 d’Agost, és sense dubte la participació en esta Festa multitudinària del Folclor, pero també aprofitem el mateix per a coneixer les ciutats europees per on passem i així a l’anar visitàrem Marsella (França) i Pisa i Florencia (Ialia).

El dia 11 de Juliol aplegàrem a Padova i s’emportàrem la primera sorpresa, puix totes les anteriors Europeades a les que hem assistit haviem pernoctat tots els grups en locals com escoles, polideportius o recintes ferials, i ací cada grup va ser hostajat en un hotel, a nosatres nos toca el Marconi, cosa que a molts no els agradà, perque a pesar que dormírem millor, també és veritast que les festes nocturnes que es feien en els locals grans entre varis grups les vàrem trovar en falta. Després d’inscruire s’en anàrem a l’hotel. A partir d’eixe dia participàrem en els diferents actes programats per l’organisació, actuació en varies plases de la ciutat, acte inaugural de la 49 Europeade, recepció oficial de l’Alcalde i Consell de Padova, desfilada pels carrers de la ciutat fins a la plaça Prato della Vale on tots els grups participants ballàrem davant les autoritats i numerós públic.

Pero el millor dia fon el 14 que teniem lliure i l’aprofitàrem per a anar a Venecia en la que estiguérem tot el matí de visites i per la vesprada tornàrem a Padova on, per la nit i en convivència en Protecció Civil de la ciutat, els nostres experts en la materia, cuinaren dos suculentes paelles les quals es menjàrem entre tots després que els components de Protecció Civil prepararen les taules i nos obsequiaren ab vi de la terra i un aperitiu.

El dia 25 iniciàrem el viage de regrés parant en Torino (on no poguèrem visitar el Llançol Sant perque l’Iglesia ya estaba tancada), Grenoble, Avignon i Arlés, per a continuar viage a Burjassot on arribàrem a les 7’30 hores del dia 27 d’Agost.

[su_spoiler title=»Vore les images de l’esdeveniment» open=»yes» style=»fancy» icon=»folder-1″]

[/su_spoiler]