XXVI FESTIVAL INTERNACIONAL DE FOLCLOR SANT’ANGELO ROMANO

XXVI FESTIVAL INTERNACIONAL DE FOLCLOR SANT'ANGELO ROMANO

XXVI FESTIVAL INTERNACIONAL DE FOLCLOR SANT’ANGELO ROMANO

Este any l’Entitat Cultural Valenciana El Piló, no ha pogut anar a l’Europeade perque es fea molt llunt de la nostra terra, en Finlandia concretament, pero si que hem assistit al XXVI FESTIVAL DI FOLCLOR SANT’ANGELO ROMANO (Roma), que es va celebrar els dies 7, 8 i 9 de Juliol, en els grups de Danses, Cant d’Estil i Tabal i Dolçaina.

Eixírem de Burjassot el dia 4 d’eixe més en autobús cap a Niça, (França), arribant al sendemà, dia 5, a les nou del matí, on estajàrem, tenint tot el dia lliure per a visitar la ciutat.
El dia 6 eixírem de Niça cap a Lucca (Itàlia) on estajàrem després de visitar la ciutat.

El dia 7 eixírem cap a Pisa (Itàlia), on estiguérem visitant la ciutat i continuàrem fins al poble de Monterotondo Scalo (Roma), que és un districte del poble de Monterotondo, on estiguérem estajats els dies del festival, que s’havia de realisar en Sant’Angelo Romano, pero per circumstàncies d’organisació no va poder ser i el Festival es va realisar en dos pobles dels voltants.
El dia 8 pel matí es desplaçàrem a Roma per a visitar la ciutat i per la vesprada desfilàrem per Cretone, (Roma), fracció del poble de Palambara Sabina, en companyia dels atres grups participants, Coros i Danzas San Pablo d’Albacete, Grup de Sant’Angelo i un atre grup de Turquia i a continuació actuàrem en la plaça.

El dia 9 pel matí anàrem a visitar la Ciutat del Vaticà i per la vesprada desfilàrem tres grups, puix el de Turquia se’n tingué que tornar al seu país per motius personals, pel carrer major del poble de Moricone, on n’hi havia molta gent esperant-nos, perque el Retor havia organisat una festa ab motiu de la nostra presència, que quedaren admirats de la diversitat i riquea de la vestimenta de cada grup, sobretot de la nostra, ya que per la vistositat, colorit i pentinats dels nostres participants eren els que més cridaven l’atenció. En aplegar a la plaça i un un cadafal que havien ficat, ballàrem i cantàrem els tres grups, fent fruir als presents, que nos confessaren que mai havien vist un espectàcul com aquell.

El dia 10 partírem cap a Florència (Itàlia) aplegant sobre les 12 i fins la nit estiguérem visitant esta ciutat, possiblement la més bonica d’Itàlia, on passàrem la nit.
El dia 11 eixírem cap a Nimes (França), on aplegàrem a les 19 hores i després de passejar per la ciutat, s’estajàrem.
El dia 12, després de visitar la ciutat, eixírem cap a Burjassot on donàrem fi al viage.

Resenyar que el viage va ser molt fructífer, perque hem visitat ciutats plenes d’Art i de monuments maravellosos, lo que ha contribuït a ampliar nostra cultura, pero lo més important i que més satisfacció nos causa és que hem mostrat la nostra cultura i la nostra Senyera en pobles que no les coneixien..

[su_button url=»https://goo.gl/photos/4si6UgoKjUoHPRsz7″ target=»blank» style=»flat» background=»#ce1010″ size=»9″ icon=»icon: camera» title=»XXVI FESTIVAL INTERNACIONAL DE FOLCLOR SANT’ANGELO ROMANO»]XXVI FESTIVAL INTERNACIONAL DE FOLCLOR SANT’ANGELO ROMANO[/su_button] [su_spacer size=»10″]