XV FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIA EL PILÓ

XV FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIA EL PILÓ

XV FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIA EL PILÓ

El dia 24 de setembre es va realisar el XV Festival de Folclor Valencià El Piló, que tots els anys per estes dates organisa esta Entitat Cultural Valenciana per a promocionar i donar a conéixer al gran públic la gran variació que tenim el poble valencià en música tradicional, tant de dolçaina, tabal, rondalla, danses i cant d’estil.

El Festival, que es va realisar en l’Auditori de la Casa de la Cultura de Burjassot, en presència d’autoritats locals i gran número d’assistents que omplien l’Auditori, va començar en les paraules de la presentadora, Mª Victoria Selma, que feu un chicotet resum de lo que significava este Festival dins del Folclor Tradicional de la Comunitat Valenciana i que ya era molt conegut en l’àmbit del folclor perque en este es complien quinze anys seguits de la seua realisació.

A continuació passà a cridar als grups participants, fent abans de començar estos una explicació de cadascú, que foren els següents:

 • COLLA DE DOLÇAINES EL PILÓ
 • GRUP DE DANSES LA SENYERA DE VALENCIA.
 • GRUP DE DANSES DE MONCADA
 • AGRUPACIÓ FOLCLORICA EL MILLARS DE CASTELLÒ
 • GRUP DE DANSES RONDALLA I CANT D’ESTIL EL PILO DE BURJASSOT.
 • [su_spacer size=»15″]
  Acabades les actuacions, que foren molt celebrades pel públic, tots els grups junts aixina com també els assistents que volgueren fe-ho, ballaren la Jota de Benigànim.
  A continuació l’Alcalde de Burjassot i el President d’El Piló, feren entrega d’uns recordatoris als grups participants i la presentadora.
  Tot seguit el President va intervindre per a donar les gràcies a tots els grups actuants, a l’Ajuntament per prestar-nos les instalacions i al públic assistent, recordant que este Festival ha estat fent-se durant quinze anys i esperava que continuara, per lo que convidava a tots per al pròxim que es farà l’any que ve. El sr. Alcalde intervingué per a donar les gràcies als actuants i al públic, pero sobretot a El Piló per la llavor que està realisant, any darrere any, en pro de la cultura valenciana.

  Després de les intervencions els presents van degustar orchata i fartons obsequi d’El Piló.

  Vore les imagens de FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIA EL PILÓ