SOPAR DE NARRATIVA 2018

SOPAR DE NARRATIVA 2018

SOPAR DE NARRATIVA 2018

El dia 11 de Maig de 2018 va tindre lloc el tradicional Sopar de Narrativa que tots els anys organisa l’Entitat Cultural Valenciana El Piló, en el que es feu entrega dels guardons als guanyadors dels 30 Premis de Narrativa en Llengua Valenciana El Piló. Enguany, per ser el 30 aniversari de la creació d’estos Premis, contarem en l’inestimable colaboració de l’Associació Templers de Burjassot, els quals dissenyaren un acte completament distint al que es fea anys passats.

El sopar es va realisar en el restaurant Trapemar de Burjassot i al mateix assistiren les representants de l’ajuntament Olga Camps, Regidora d’Educació, Estefania Ballesteros, Regidora de Cultura, Regidors del P. P. I de Ciutadans, Diputat en les Corts Valencianes de Ciutadans, Presidents de diferents entitats valencianistes i socis i simpatisants d’El Piló.

Els assistents eren rebuts en la porta del restaurant als sons de dolçaina i tabalet i ya en l’interior dos components dels Templers els ficaven en la solapa una insígnia de la Real Senyera i els conduïen al lloc assignat en la taula corresponent on tenien un díptic personalisat en el seu nom, el menú i la relació dels premis que s’anaven a entregar.

Obri l’acte Mila Martínez dient que en una nit com esta era un deure rendir un homenage a la llabor d’El Piló que, d’una manera constant i desinteressada, estava lluitant ya fea quasi quaranta anys en pro de la cultura valenciana en tots els aspectes, història, llengua i tradicions, per a acabar agraint a Pep Barat i als seus companyers la llabor realisada en tots estos anys.
A continuació prengué la paraula Pep Barat per a donar la benvinguda als presents i desijant-los que passaren una agradable velada i agraint a l’Associació Templers de Burjassot la seua colaboració en este acte.

Tot seguit es va proyectar un vídeo en el que es mostraven escenes de les activitats d’El Piló, danses, rondalla, cant d’estil, pilota valenciana, llibres publicats, biblioteca, festa de l’Estoreta, jocs tradicionals, exposicions, etc..I en acabar prengué la paraula Gustavo Martí nomenant tot allò que fa El Piló en defensa de la cultura valenciana, per a que no es perga la nostra identitat, perque un poble que pert la seua identitat, pert les seues raïls i non sap d’on be, a on va, qui és ni lo que vol. Ademés que n’hi han dos coses que representen a Burjassot millor que qualsevol atres; El pilons del nostre Pati de les Siges i l’Entitat Cultural Valenciana El Piló. Acabà dient que desijava a tots bon profit i que a continuació anàvem a escoltar, en audio, el poema “Un somi per a sorts” recitat per la pròpia autora Ampar Cabrera.
A continuació es va servir un suculent sopar preparat pel restaurant Trapemar.

Després de sopar començà la llectura dels Micro-Relats, que enguany es van presentar nou, llegits pels propis autors, mentrimentres els membres de Templers repartien roses roges, un didal decorat i un saquet de chufes per a le dònes i un boli i un saquet de chufes per als hòmens. Al finalisar la llectura, Oscar Rueda feu la presentació del llibre H4QRS (HACKQUERS), dient que es tracta d’un fet ocorregut en l’any 2012 entre un grup d’estudiants i la policia, i que cins anys després escomençà a investigar una periodista. També parlà el propi autor, Agustí Zacarés, per a congratular-se del premi que li havia otorgat El Piló i que estava molt content puix era un reconeiximent al seu primer llibre.

Tot seguit es va fer entrega als autors dels Micro-Relats. Obtenint el primer premmi el llegit per Oscar Rueda, el segon el llegit per Mª Ampar Martínez i el tercer el llegit per Lucas Grao.

Després de l’entrega dels premis de Micro-Relat, es va procedir a l’entrega dels premis als guanyadors dels premis de narrativa de la següent manera:
11 Premi de Teatre Josep Melià, a l’obre titulada “Mare no hi ha més que una”, de la que és autor Ramiro Lluís Gómez i Jiménez.
17 Premi Federic Feases de Novela, a l’obra titulada “Ecléctic Huyturan”, de la que és autor Lucas Grao i Silvestre.
Abdós autors prengueren la paraula per a donar les gràcies a El Piló pels premis otorgats i desijar que es siguen convocant, puix són dels pocs que ho fan en nostra benvolguda llengua valenciana verdadera.

A continuació membres dels grups d’El Piló, Cant d’Estil, dolçaina i tabal, tocaren i cantaren unes albaes en honor als guanyadors.
La Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Burjassot, Estefania Ballesteros, prengué la paraula per donar l’enhorabona als premiats i agrair la llabor que fa El Piló en pro del valencianisme i desijar que continue fent-la molts anys.

I per a tancar l’acte prengué la paraula el president d’El Piló, Pep Barat, per a dir que no és fàcil resumir totes les vivències de lluita pel valencianisme, per això vol recordar uns acontenyiments que enguany complixen cent anys, com la creació de la Càtedra de Llengua Valenciana en l’Universitat de Valéncia, regida pel filòlec Lluís Fullana i Mira, que després seria representant de la Llengua Valenciana en la R.A.E., i la Declaració Valencianista, en commemoració de la qual es va a celebrar enguany el I Congres de la Declaració Valencianista de 1918.

Així mateix recordar la creació en 1978 de l’Entitat Cultural Valencianista El Piló, en la que estem contents de totes les activitats realisades durant estos 40 anys en pro de la Cultura Valenciana, pero no estem satisfets perque no hem sabut transmetre al poble valencià l’idea del valencianisme. Pero assegura que esta Entitat seguirà lluitant per a conseguir-ho, a pesar de que els mijos de comunicació i sobretot els polítics, s’hagen decantat per unes idees que anulen l’identitat del Regne de Valéncia. Per això vos dic que els hòmens i dònes d’El Piló voldríem vore més germanor i colaboració entre lo que coneixem com a valencianisme, i comencem des de la coherència a fer, deixant de desfer.

[su_button url=»https://photos.app.goo.gl/94EWHpQnLCsAavXA2″ target=»blank» style=»flat» background=»#ce1010″ size=»8″ icon=»icon: camera» title=»Vore les imagens SOPAR DE NARRATIVA 2018″]Vore les imagens SOPAR DE NARRATIVA 2018
SOPAR DE NARRATIVA 2018 – Premis de Narrativa en Llengua Valenciana El Piló[/su_button] [su_spacer size=»10″]