SOPAR DE NARRATIVA 2023

 El Piló SOPAR DE NARRATIVA 2023

SOPAR DE NARRATIVA 2023

El dia 19 de maig de 2023 es va celebrar en la sala polivalent del Centre Cultural Tívoli de Burjassot, l’anual Sopar de Narrativa, en el que s’entregaren els guardons als guanyadors del XXXV Premis Lliteraris i d’Investigació El Piló.

Obrí l’acte Josep Barat, President d’El Piló, per a donar la benvinguda als representats de l’Ajuntament de Burjassot, representants d’entitats valencianiste i socis per la seua assistència, aixina com també a excusar l’assistència d’algunes autoritats autonòmiques que aixina ho havien fer a través de correus electrònics.
A continuació es va procedir a degustar un suculent sopar cuinat pel restaurant Trapemar.
Una vegada ben sopats començaren a llegir els seus Micro-Relats els autors dels mateixos.

Acabada la llectura d’estos i mentrimentres s’arreplegaven les paperets en les que havien votat tots els presents i fer el reconte de vots, prengué la paraula Oscar Rueda per a presentar el llibre guanyador de l’any passat “El viage”, del que és autor Enric Calvo i Dolz i a continuació prengué la paraula l’autor per a explicar perque l’havia escrit i lo que significava este llibre,
Tot seguit es va fer entrega dels premis al guanyadors dels Micro-Relats, que foren els següents: Primer premi al titulat “Ella”, llegit per Enric Calvo, Segon premi al titulat “El més comú dels invents”, llegit per Aureli Lopez i Tercer premi al titulat “Al meu net”, escrit per Josep Vidal.
Després el Secretari d’El Piló donà llectura a l’acta alçada pels Jurats dels premis, que acordaren lo següent:
III Premi Josep Melià de Poesia, a l’obra titulada “I el mugró es va fer…piló”, de la que és autora Immaculada Ballester.
XXII Premi de Novela Federic Feases, a l’obra titulada “ Besyaya Güelfa”, de la que és autor Lucas Grao i Silvestre.
Després de rebre el premi l’autora de la poesia va prendre la paraula per a explicar somerament perque se li havia ocorregut i escriure la mateixa donant-li les gràcies a sa mare, allí present, per lo que li havia ajudat i a continuació va llegir la poesia.

Aixina també ho feu Lucas Grao, que va dir el motiu que li havia mogut a escriure este llibre que en alguns detalls eren recorts dels seus antepassats i acabà donant les gràcies a El Piló pel premi i més encara perque era la quarta vegada que l’obtenia. A continuació prengué la paraula Pep Barat per a felicitar als guanyadors i fer un chicotet discurs començant per recordar que hem de recolzar el dret que tenim els valencians en la recuperació del nostre Dret Civil, a l’igual que ya l’han recuperat atres Comunitats, En nostra Entitat creem fermament en el poble valencià, hui contundit per les soflames que volen fer-nos vore que no som els que som, valencians. Pero nosatres, com a valencians i valencianistes, tenim que continuar persistint i treballant per a encausar el proyecte pel qual varem iniciar la nostra trayectòria ab l’objectiu de impregnar al poble l’idea de que tan sols som valencians, a través de la cultura i les activitats que desenrollem, totes encaminades a arribar al poble. També va expondre les activitats que ha fet el Piló al llarc de quaranta quatre anys d’existència, ficant especial atenció, una vegada més, en demanar que es tracte per un igual a les demés a la Llengua Valenciana i la nostra Història, tenint opció a que els nostres escrits estiguen a la disposició del llectors en totes les biblioteques i centres educatius. Hui més que mai continuem la llabor que mamprenguérem l’any 1988 en el Premis Lliteraris per a potenciar als nostres escritors i poetes actuals per a que continuen la llabor mampresa pels del Sigle d’Or de les Lletres Valencianes, que tant esplendor li donaren a la llengua Valenciana. No és necessari recordar l’esforç d’un passat en estos quaranta quatre anys d’existència, no és per a enorgullir-nos ni fer un elogi d’alabances, sino per a sentir-nos en el deure i obligació d’haver complit, en part, nostre compromís, aportant quan ha estat en les nostres mans i els nostres mijos, pero hem de seguir treballant per a reafirmar nostra identitat com a poble i sentir-nos valencians i per a d’això necessitem treballar junts, ab sintonia.

A continuació dos membres del Cant d’Estil, acompanyats per Dolçaina i Tabalet van cantar unes albaes, acabant l’acte entonant la “Cançó de Lluita” pels assistents.