XVIII FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIÀ EL PILÓ

XVIII FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIÀ EL PILÓ

XVIII FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIÀ EL PILÓ

El dia 28 de setembre es va realisar en l’auditori de la Casa de la Cultura, de Burjassot, el XVIII Festival de Folclor Valencià El Piló.

Davant d’autoritats locals i numeròs públic assistent, la presentadora Maria Victòria Selma, feu una introducció de lo que significava este Festival dins del nostre folclor valencià, aixina com també de la gran llabor que realisava l’Entitat Cultural Valenciana El Piló, no tan solos en el món del folclor, sino també en Lliteratura, Història, Pintura, Jocs Tradicionals i atres aspèctes especifics de la Cultura Valenciana. A continuació passà a presentar als grups que anaven a actuar, fent un chicotet historial de cadascú d’ells, aixina com també, quan estos actuaven donar una explicació sobre els balls o cants que anaven a interpretar. Els grups actuaren en el següent orde:

ESCOLA DE TABAL I DOLÇAINA EL PILÓ
GRUP DE DANSES EL FORCAT
GRUP DE DANSES ALIMARA
ESCOLA DE CANT D’ESTIL EL PILÓ
GRUP DE DANSES I RONDALLA EL PILÓ

Acabades les actuacions dels grups, el president, Josep Barat, acompanyat per la Regidora de Cultura, Estefania Ballesteros, feren entrega d’uns recordatoris als grups participants i a la presentadora i després prengué la paraula el president per a donar les gràcies a tots els presents, als grups participants i a l’Ajuntament de Burjassot pel seu recolçament ad este acte, el qual cada dia està més consolidat dins del món del folclor valencia. Li passà la paraula a la Regidora la qual va dir que estava molt contenta d’haver acodit ad este acte tan espectacular del folclor valencià i donant-li les gràcies a El Piló per organisar estos events que donen pretigi al poble de Burjassot.

A continuació tots els grups junts i el públic que ho desijà, ballaren la Jota de Navaixes
Per a finalisar la velada El Piló cnvidà a tots els assistents a orchata i fartons.

[su_button url=»https://photos.app.goo.gl/7DWAzyQRP4VqJXm4A» target=»blank» style=»flat» background=»#ce1010″ size=»8″ icon=»icon: camera» title=»Vore les imagens XVIII FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIÀ EL PILÓ»]Vore les imagens XVIII FESTIVAL DE FOLCLOR VALENCIÀ EL PILÓ[/su_button] [su_spacer size=»10″]