RESENYA DIA DE LA PILOTA 2016

RESENYA DIA DE LA PILOTA 2016

RESENYA DIA DE LA PILOTA 2016. El dia 22 d’Octubre l’Entitat Cultural Valenciana El Piló va celebrar el Dia de la Pilota Valenciana, en el que estava previst jugar una partida d’exhibició en la modalitat de Raspall entre dos equips jovenils, cosa que no es pogué realisar a conseqüència de la pluja.


Pero a partir de les 11 del matí si que es va poder disputar el II Trofeu de Galocha El Piló, en el que intervingueren els equips: El Piló, compost pels jugadors, Voro Taroncher, Amadeu González, Daniel Perez i Alfredo Pradas; Federació de Pilota, compost pels jugadors, Pasqual Pigat, Cervera d’Alaquàs i Pablo Salvador; i Junta Central Fallera, compost pels jugadors, Pedro “El Surdo”, Martín “El Peluco” i Javi Font.

Començà el Trofeu fent la Treta d’Honor el President d’El Piló, Josep Barat, i baix la direcció del marchador Aureli Lòpez, el qual feu més amenes les partides per la seua explicació d’alguns aspectes del joc, les partides es disputaren de la següent manera:
Primera partida, El Piló contra Junta Central Fallera, quedant 40 a 10 a favor de Junta Central Fallera.
Segona partida, El Piló contra Federació de Pilota, quedant 40 a 10 a favor de Federació de Pilota.
Tercera partida, Junta Central Fallera contra Federació de Pilota, quedant 45 a 35 a favor de Junta Central Fallera.

Per lo que la classificació va quedar de la següent manera Campeó del Trofeu Junta Central Fallera, Subcampeó, Federació de Pilota i Tercer classificat El Piló de Burjassot.

En acabar les partides i en l’interior de la sèu d’El Piló, Joan Contreras, vicepresident de la Federació de Pilota, Pasqual Pigat, seleccionador valencià de pilota i Aureli Lòpez, expert i autor de varis llibres sobre pilota valenciana, donaren una charrada en la que ficaren de relleu l’importància internacional d’este joc que es juga des de fa molts anys en el Regne de Valéncia, perque ya s’han guanyat varis campeonats europeus. Aixina com també explicant breument les característiques de cada una de loes modalitats que ací es juguen, llargues, raspall, escala i corda, galocha etc. i contestant a les preguntes que feren els assistents.

Una volta acabada la charrada, i en presència del Sr. Alcalde de Burjassot, Rafa Garcia i el Regidor de Deports, Manolo Pérez, es va procedir a l’entrega de medalles als participants, la de bronze als jugadors d’El Piló, la d’argent als de Federació de Pilota i la d’or als de Junta Central Fallera.

A continuació i ya en el carrer es va passa a degustar un suculent arròs ab fesols i naps, que havia segut cuinat per Trapemar Hotels. Després de dinar es van rifar uns palmitos donats per Paco Zamorano i se li va regalar un firmat per l’autor a la Regina de les festes de Castelló, Carolina Tàrrega, que formava part d’un dels grups que vingueren d’aquella població.

Per la vesprada a les 18 hores, donà començament la I Dansà de Burjassot, organisada pel Grup de Danses El Piló, en la que este grup en companyia de més de 100 dansadors/res, dolçainers i tabaleters, vinguts d’atres grups de danses com, Atzavara i El Cremaller, de Castelló; Quiqueries, l’Aixovar. Farfalar i Falla Primat Reig-Vinaròs, de Valéncia; el grup d’Almussafes i la Replaceta de Pedralva; aixina com també la Colla de l’escola de Tabal i Dolçaina “Tuzer”, de Benetússer, i moltes persones particulars que s’afegiren; dansaren pels carrers de la població des del de Dr. Moliner fins la plaça de l’Ajuntament, on tots els grups junts acabaren la Dansà al rededor de la font.

Per a finalisar la jornada tots els participants, socis i amics tornaren a la sèu d’El Piló per a degustar la beguda tìpica del Regne de Valéncia, l’orchata, acompanyada de fartons.

texto

[su_button url=»https://goo.gl/photos/vAxTHotLMtkCPb4k8″ target=»blank» style=»flat» background=»#ce1010″ size=»12″ icon=»icon: camera» title=»Vore les imagens DIA DE LA PILOTA VALENCIANA»]Vore les imagens DIA DE LA PILOTA VALENCIANA[/su_button]