DIA DE LA PILOTA VALENCIANA I DANSÀ DE BURJASSOT

DIA DE LA PILOTA VALENCIANA I DANSÀ DE BURJASSOT

DIA DE LA PILOTA VALENCIANA I DANSÀ DE BURJASSOT

El dia 21 d’Octubre pel matí, es va celebrar en el carrer Dr. Moliner de Burjassot, el Dia de la Pilota Valenciana, organisat pe l’Entitat Cultural Valenciana El Piló, en el que es va disputar el Tercer Trofeu de Galocha El Piló.En primer lloc es va jugar una partida demostració de Raspall entre erls equips infantils de la falla Andrés Piles, de Benicalap, compost pels chiquets Xavi Bautista, Ampar Aparisi, Christian Martínez i Bea Pedron i la falla Carrera de Sant Lluís de Valéncia, compost pels chiquets Aina Alcañiz, Paula Molina, Noe Rosellò, Angel Rosellò i Pau López. La partida fon molt entretinguda i el públic va fruir de vore jugar als chiquets i les chiquetes, que són el futur del nostre joc de pilota valenciana.

A continuació el Sr. Alcalde de Burjassot, En Rafa Garcia, va fer el saque d’honor per a començar el tercer Trofeu de Galocha El Piló. Trofeu triangular que jugaren els equips: C.P. Godella, compost per Jordi, Edu i Pau; C.P. El Puig, compost per Montesa, Enric i Miquel Àngel de Barx i un atre de la Federació de Pilota Valenciana, compost per Facheca, Pere “El Surdo” i Pedrito.

Les partides es disputaren a sis jocs i en primer lloc es van jugar l’equip de Godella contra el d’El Puig, quedant guanyador el d’El Puig. La segona partida la jugaren l’equip de la Federació contra el de Godella, guanyant el de la Federació i la tercera la disputaren El Puig i la Federació, quedant guanyador este últim, per lo que, després del reconte dels jocs guanyats per cadascú dels equips la classificació del Trofeu va quedar de la següent manera: Campeó i medalla d’Or l’equip, de la Federació, Subcampeó i medalla d’Argent l’equip de Godella i Tercer i medalla de Bronze l’equip d’El Puig.

Després n’hi hagué una conferència sobre pilota valenciana, formant-se una taula presidencial en la que estigueren els tres conferenciants, Aureli Lòpez, autor de varis llibres sobre pilota, Ismael Vidal “Facheca”, professor de l’Escola de Pilota de la Federació i Juan Contreras, Vicepresident de la Fedaració, acompanyats per les Regidores de l’Ajuntament de Burjassot, Olga Camps i Estefania Ballesteros i el President d’El Piló Josep Barat. Els conferenciants van parlar sobre distints aspectes de la pilota valenciana i contestaren ad algunes preguntes que feren els presents i tot seguit es va procedir a l’entrega, pels membres de la taula, de medalles als participants, medalles recordatori als participants infantils en la partida demostració de Raspall i medalles de bronze al components de l’equip d’El Puig, d’argent als de l’equip de Godella i d’or als de la Federació.

A continuació la Regidora de Cultura, Estefania Ballesteros, va pronunciar unes paraules per a agrair a El Piló, l’esforç que està fent en la recuperació i difusió de la Cultura Valenciana i animan-lo a seguir per este camí i tancà l’acte el President d’El Piló per a agrair a tots, Ajuntament, Federació i jugadors, per la seua colaboració i anunciar que a les sis de la vesprada tindria lloc la II Dansà de Burjassot, pero abans podríem tots, participants, socis i amics d’El Piló, fruir d’un bon plat d’arròs ab fesols i naps, que havia cuinat Trapemar Hotels.

Per la vesprada, a les 18 hores, va començar la Segona Dansà de Burjassot, organisada pel Grup de Danses El Piló, en la que, a part d’este Grup, van participar els grups Quiqueries Grup de Ball. G. D. falles de Paterna, G. D. Aldaya, Danses Hawwara de Benetússer, Repicó de Manises, G. D. Falla Av. Burjassot-Serra Agullent, G. D. La Senyera, G. D. Sant Roc, G. D. Xafarnat, G. D. Farfalar, Danses El Poblet de Godella, G. D. Falla Barri de la Llum, Lo Drac Alat, Lo Rat Penat., Escola de tabal i dolçaina Tuzer de Benetússer i colla de tabal i dolçaina 2 i 2 Folk. La Dansà ixqué de la porta de la sèu d’El Piló i va recórrer els carrers de Burjassot, oferint al públic un espectàcul ple de colorit, música i ball, fins la plaça de l’Ajuntament on estigueren tots els grups dansant, per a tornar després a El Piló, on fruïren d’orchata i fartons.

[su_button url=»https://photos.app.goo.gl/YqJVWsuEdFCBPhF33″ target=»blank» style=»flat» background=»#ce1010″ size=»12″ icon=»icon: camera» title=»Vore les imagens DIA DE LA PILOTA VALENCIANA I DANSÀ DE BURJASSOT»]Vore les imagens DIA DE LA PILOTA VALENCIANA I DANSÀ DE BURJASSOT3[/su_button]