DIA DE LA PILOTA VALENCIANA I DANSÀ DE BURJASSOT

EVENTS EL PILÓ DIA DE LA PILOTA VALENCIANA I DANSÀ DE BURJASSOT

DIA DE LA PILOTA VALENCIANA I DANSÀ DE BURJASSOT

El dia 29 d’octubre de 2022, l’Entitat Cultural Valenciana El Piló, va celebrar el Dia de la Pilota Valenciana en el carrer Dr. Moliner de Burjassot, realisant els següents actes:
A les 10 hores, en presència del Sr. Alcalde de Burjassot i atres Regidors de l’Ajuntament, escomençà a disputar-se la partida demostració de Raspall per dos equips d’infantils, un format per Andreu i Samanta i un atre format per Carmelo i Thiago, els quals donaren una bona mostra d’este joc, ademés de que mostraren que n’hi ha afició a la pilota valenciana entre els chiquets, A l’acabar foren molt aplaudits i se’ls va impondre sengles medalles commemoratives.

A continuació i després de la Treta d’Honor pel Sr. Alcalde, es va donar pas a disputar el VI Trofeu de Galocha El Piló, entre tres equips formats per, equip A, compost per José Cabanes “Genovés II, Mario Muñoz “Mario I” i Pablo Herrera; equip B, compost per Pedro Lopez “el Surdo”, Pedro Ruiz “Pedrito” i Ruben Martínez “Vareta”; i equip C, compost per Joanma Marin “Joano de Borbotó”, Alberto Soldado, Diego Tortosa i Alejandro Sales “Paterneret”

En primer lloc es va jugar la partida entre els equips A i B, quedant guanyador l’equip B per 6 jocs a 4; a continuació van jugar els equips A i C, quedant guanyador el A per 6 jocs a 5; i per últim ho feren els equips B i C, sent guanyador el C, per 6 jocs a 5. Per lo que va quedar campeó del VI Trofeu de Galocha El Piló a l’equip B. Tot seguit es va procedir a l’entrega de medalles recordatòries i el president d’El Piló, Pep Barat, pronuncià unes paraules d’agraïment als jugadors emplaçant-los per a l’any pròxim.

Després de les paraules del president es va passar a degustar un bon plat d’arròs ab fesols i naps, cuinat pel restaurant Trapemar.

A les 18 hores va començar la V Dansà El Piló, organisada pel Grup de Danses El Piló acompanyats per Escola de Tabal i Dolçaina El Piló, Grup de Danses Ball de Torrent, Grup de Danses de Cheste, Grup Danses Falla Barri la Llum, Escola de Danses de Quart, Grup Ball Ronda d’Aldaya, Grup Danses Sant Roc de Paiporta i Grup Danses El Poblet de Godella, els quals grups eixiren del local social d’El Piló i anaren tocant i ballant pel carrers de Burjassot fins aplegar a la plaça de l’Ajuntament on realisaren varies Dansaes i a continuació tornaren, per uns atres carrers, al local social d’El Piló, on n’hi havia degustació d’orchata i fartons.